Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vonatok több mint 50 százalé
  2007-12-17 08:03:57, hétfő
 
  A vonatok több mint 50 százaléka nem közlekedik
2007. december 17. 07:54


MNO
A vonatok mintegy 40-45 százaléka közlekedik hétfőn reggel a MÁV Zrt. sajtófőnökének közlése szerint. Kavalecz Imre elmondta: a fővárosban a Déli pályaudvar tud fogadni vonatokat, és onnan indulnak szerelvények, de a Nyugati és a Keleti pályaudvarokon bizonytalan a közlekedés.

Kecskeméten hétfőn reggel hat óra előtt minden vonat a menetrend szerint megérkezett az állomásra, de a Szeged felől érkezett gyorsvonatról csak négy utas szállt le, a vonat szinte üresen közlekedett. A kecskeméti vasútállomáson reggel hat órakor hat-hét utas tartózkodott, akik egyelőre várakoznak, mert nincs aki információt adjon arról, hogy mi történik hat óra után. A Budapestről érkezett személyvonatnak hat óra négy perckor tovább kellett volna indulni Szeged felé, de az állomáson várakozik. A jegypénztárakban nem tudják megmondani, hogy mikor érkezik és mikor indul tovább vonat.

A vasútállomáson hat óra tíz perckor egy tehervonat megállás nélkül tovább haladt. Az állomás melletti távolsági buszokat fogadó és indító pályaudvaron a szokásosnál lényegesen nagyobb a forgalom, a buszok utasokkal zsúfoltan érkeznek és indulnak. Salgótarjánban szintén nem járnak a vonatok, a távirati iroda tudósítójának jelentése szerint a központi pályaudvar kihalt volt hétfőn hajnalban, sem vonatok nem vesztegeltek, sem utasok nem várakoztak. A jegypénztárban itt sem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy mikor indul meg a közlekedés. Szegedről hat órától szintén egyetlen vonat nem indul el - tájékoztatta a nemzeti hírügynökséget Veréb Olga a VDSZSZ területi vezetője, hozzátéve, hogy a sztrájk teljes támogatottságú. A szegedi Nagyállomáson egyébként nincs utas, a tájékoztatás sikeres volt - tette hozzá a szakszervezeti vezető.Mező István, a Tisza Volán közszolgáltatási divízióigazgatója elmondta: Szegeden öt-hat, a megyében tíz autóbusszal állnak készenlétben, hogy az esetlegesen megnövekedett forgalmat kezelni tudják. Fél hétig azonban nem kellett beavatkozni.

Borsodi bonyoldalom

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bonyodalommal indult a vasutassztrájk, a halmaji állomáson nem engedték felvenni a munkát a nappali műszakba érkező munkatársnak - mondta hétfőn hajnalban Kovács Ferenc, a VDSZSZ területi vezető-ügyvivője. Információi szerint az éjszakai szolgálatban lévő dolgozónak a helyi állomásfőnök elrendelte a 16 órás túlórát, hogy a nappalos műszakba álló vasutas, aki a forgalmat szervezi, ne tudja átvenni tőle a munkát, ugyanis ő VDSZSZ tag, tehát vélhetően sztrájkolna. A szakszervezet értesülései szerint hasonlóan járnak el Szendrőn is.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke a távirati iroda érdeklődésére mindössze annyit mondott, hogy az állomásvezető a törvényi előírásoknak megfelelően fog eljárni. A 16 órás túlóra elrendelését nem kívánta kommentálni. A pécsi Főpályaudvarról hétfőn reggel negyed hétkor kigördült a Baranya IC, egy utassal. Mint Melisek János a VDSZSZ pécsi területi vezető ügyvivője elmondta, a kocsivizsgálók és a jegyvizsgálók sztrájkba léptek, a váltókezelők és a forgalmi szolgálattevők is, csak őket leváltották. A MÁV Pécsi Területi Igazgatóság területén Kaposfüreden állnak a vonatok, Somogyszob és Nagyatád, valamint Somogyszob és Balatonszentgyörgy között nincs közlekedés. A Pannon Volán Zrt. járatai menetrend szerint elindultak, reggel hatkor az utasok száma nem haladta meg az átlagos napnak megfelelőt. A Pécsi Közlekedési Zrt. buszai is menetrend szerint közlekednek. Egyetlen dolgozó sem kezdett sztrájkba a nagykanizsai vasútállomáson hétfőn reggel 6 órakor, de utas alig volt a peronokon.

A Kaposvárra 6 óra 5 perckor induló személyvonat a menetrendnek megfelelően kifutott az állomásról, de utas nem volt rajta. Azt azonban nem lehet biztosan tudni, hogy a más állomásokon tartott munkabeszüntetések miatt egyáltalán eljut-e a célállomásig. Az MTI tudósítója mindössze két utassal találkozott Nagykanizsán a sztrájk kezdete utáni fél órában. Miután nekik sem tudtak információt adni arról, hogy vonatuk a sztrájk miatt nem áll-e meg valahol útközben, inkább letettek arról, hogy vonatra szálljanak.

A GYSEV vonalain közlekednek a vonatok

A GYSEV vonalain hétfőn 6 óra után is közlekedtek a vonatok Sopron-Győr, Sopron-Szombathely és Szentgotthárd-Szombathely között, a cégnél nem sztrájkolnak. Stöckert Dávid kommunikációs munkatárs az MTI-nek elmondta, hogy az országos sztrájk miatt ugyanakkor módosul a vasúttársaság által közlekedtetett vonatok menetrendje. A Győr-Sopron vonalon nem a győri MÁV-pályaudvarról, hanem a Győr-GYSEV állomásról indulnak és oda érkeznek a szerelvények. A Sopron-Budapest között közlekedő InterCity-vonatokat viszont nem indítják Sopronból - mondta a kommunikációs munkatárs.

A Sopron-Szombathely és a Szentgotthárd-Szombathely vonalszakaszokon az utolsó GYSEV-állomásokról vonatpótló buszok szállítják az utasokat Szombathelyre, illetve az ellenkező irányba.

A vonatok mintegy 40-45 százaléka közlekedik hétfőn reggel a MÁV Zrt. sajtófőnökének közlése szerint. Kavalecz Imre elmondta: a fővárosban a Déli pályaudvar tud fogadni vonatokat, és onnan indulnak szerelvények, de a Nyugati és a Keleti pályaudvarokon bizonytalan a közlekedés. Hozzátette: érzékelik, hogy az utasforgalom gyérebb a szokottnál, sokan a kialakult helyzet miatt elhalasztották az utazásukat.
(mti)

http://www.mno.hu/portal/532801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közszolgáltatási, vonalszakaszokon, jegypénztárakban, főpályaudvarról, személyvonatnak, felvilágosítást, szolgálattevők, jegypénztárban, pályaudvarokon, vasútállomáson, sajtófőnökének, közlekedtetett, salgótarjánban, hírügynökséget, kocsivizsgálók, elhalasztották, támogatottságú, vasutassztrájk, szakszervezeti, szentgotthárd, nagyállomáson, szakszervezet, érdeklődésére, állomásvezető, gyorsvonatról, szombathelyre, kommunikációs, vasúttársaság, jegyvizsgálók, bonyodalommal, pályaudvarról, tudósítójának, megnövekedett, célállomásig, szerelvények, nagykanizsán, vonatok több, vonatok mintegy, menetrend szerint, vonat szinte, kecskeméti vasútállomáson, állomáson várakozik, tehervonat megállás, állomás melletti, szokásosnál lényegesen, buszok utasokkal, távirati iroda, központi pályaudvar, nemzeti hírügynökséget, sztrájk teljes, szegedi Nagyállomáson, tájékoztatás sikeres, Kavalecz Imre, Veréb Olga, Mező István, Tisza Volán, Kovács Ferenc, Baranya IC, Mint Melisek János, Pécsi Területi Igazgatóság, Pannon Volán Zrt, Pécsi Közlekedési Zrt, Stöckert Dávid,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 24  Miért nem menti meg Jézus...  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Gondolatok az életről és szere...  Ez a jó az alvásban.  Ünnepelj csak  Pillangó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  802 esztendeje, 1222. április ...  Próbálkozni kell ahhoz,  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Volt egy...  Esti kép  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Vannak arcok  Palóc Grand Canyon  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Idézetek a barátságról  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Minden szülő a lényével nevel.  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A könnyek összegyűjtése  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Rögtön puha Mézes Krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember 
Bejegyzés Címkék
vonatok több, vonatok mintegy, menetrend szerint, vonat szinte, kecskeméti vasútállomáson, állomáson várakozik, tehervonat megállás, állomás melletti, szokásosnál lényegesen, buszok utasokkal, távirati iroda, központi pályaudvar, nemzeti hírügynökséget, sztrájk teljes, szegedi Nagyállomáson, tájékoztatás sikeres, szakszervezeti vezető, esetlegesen megnövekedett, halmaji állomáson, nappali műszakba, éjszakai szolgálatban, helyi állomásfőnök, nappalos műszakba, forgalmat szervezi, szakszervezet értesülései, törvényi előírásoknak, pécsi Főpályaudvarról, jegyvizsgálók sztrájkba, forgalmi szolgálattevők, utasok száma, átlagos napnak, nagykanizsai vasútállomáson, menetrendnek megfelelően, sztrájk kezdete, sztrájk miatt, vonatok Sopron-Győr, országos sztrájk, vasúttársaság által, győri MÁV-pályaudvarról, kommunikációs munkatárs, utasokat Szombathelyre, ellenkező irányba, utasforgalom gyérebb, kialakult helyzet, közszolgáltatási, vonalszakaszokon, jegypénztárakban, főpályaudvarról, személyvonatnak, felvilágosítást, szolgálattevők, jegypénztárban, pályaudvarokon, vasútállomáson, sajtófőnökének, közlekedtetett, salgótarjánban, hírügynökséget, kocsivizsgálók, elhalasztották, támogatottságú, vasutassztrájk, szakszervezeti, szentgotthárd, nagyállomáson, szakszervezet, érdeklődésére, állomásvezető, gyorsvonatról, szombathelyre, kommunikációs, vasúttársaság, jegyvizsgálók, bonyodalommal, pályaudvarról, tudósítójának, megnövekedett, célállomásig, szerelvények, nagykanizsán, munkatársnak, szolgálatban, menetrendnek, állomásfőnök, tartózkodott, tájékoztatás, vesztegeltek, utasforgalom, pályaudvaron, sztrájkolnak, váltókezelők, állomásokról, tájékoztatta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.